Elérhetőség:

1155 Budapest, Árvavár u. 42.

Tel.: 30/2262026

apatibarnabas1@gmail.com

Hatása


Az infra a gyógyító hőhatás legmodernebb eszköze. 

Mivel a technológia teljesen azonos a már jól ismert és bevált infraszaunákban használt rendszerekkel, élettani hatásait ezekhez lehet hasonlítani.

Az infraszaunában már 35-40 C hőmérsékleten is kellemesen izzadunk. A ma ismert módszerek között ez az egyetlen, amely természetes módon hozza létre az egész szervezetre kiterjedő gyógyító hatást. Az infra megtisztítja a kötőszöveteket és megszabadítja a szervezetet a savas salakanyagoktól, ezáltal megszűnnek, de legalábbis jelentősen csökkennek a fájdalmak és reumás jellegű panaszok.

A melegítés serkenti a vérkeringést, a nehézfémek és a méreganyagok a verejték- és faggyúmirigyieken keresztül távoznak a szövetekből. A verejtékezés a pórusokat és a bőrt is megtisztítja a méreganyagoktól. Az infravörös sugárzás tökéletesen egészséges és biztonságos minden élő organizmus számára és összhangban van saját természetes energiasugárzásunkkal. Áthatol a bőrön 4-6 cm mélységig átjárja a szöveteket és rezonanciát hoz létre a sejtekkel. Ez a vibráció hozza létre azt az erős hőhatást, ami: 

 

- kiválóan fogyaszt (fokozza a zsírégetést testedzés és diéta nélkül) 

- tisztítja, ápolja, puhává teszi a bőrünket 

- megtornáztatja az ereket, erősíti a teljes keringési rendszert 

- normalizálja a vérnyomást 

- csökkenti a reumatikus fájdalmakat, az izomlázat 

- hatására a zúzódások, műtéti hegek gyorsabban gyógyulnak 

- erősíti az immunrendszert 

- a stresszt, fáradtságot megszünteti 

- időskori feledékenységre, szellemi, fizikai teljesítőképességre (a keringés javításával) jótékonyan hat. 

 

Az infravörös sugárzás elvén működő melegítőkabint, elterjedtebb nevén infraszaunát, az 1980-as évek óta egyre kiterjedtebben alkalmazzák kórházak, klinikák, egészségvédő, természetgyógyászati és szabadidőközpontok, fitness szalonok, szállodák, uszodák és magánszemélyek, az Egyesült Államokban, Távol-Keleten és Európában egyaránt. 

Elterjedt és közkedvelt immunerősítő és salaktalanító módszer, amely a felhalmozódott káros vegyi anyagok, toxinok, testünkből való eltávolításának egyik legjobb módszere. Lehetővé tudja tenni, hogy ne csak verejtékmirigyeken, hanem a faggyúmirigyeken keresztül is verejtékezzünk. Ez azért fontos, mert sok toxikus anyag vízben nem oldódik, csak testzsírokban. Amíg a normál szaunában a verejték 97%-a vízből áll, az infraszaunában 80% vizet és 20% zsírt, koleszterint, zsírban oldódó mérgező hatású anyagot „izzadunk” ki. Így fogyunk is. Normál esetben a faggyúmirigyen keresztüli izzadás kb. 30 Km-es futással érhető el. Az infraszaunában viszont kényelmesen 30-40 perces kezeléssel el lehet érni. 

Az eddig elvégzett vizsgálatok szerint az infraszauna nagyon jó eredménnyel használható a következő betegségek megelőzésére és tüneteinek enyhítésére: visszatérő gyulladások, fertőzések, izomfájdalmak, alvászavarok, ekcéma, akné, vegetatív idegrendszeri labilitás, fázékonyság, izzadékonyság, PMS, allergiás panaszok, stb...