Elérhetőség:

1155 Budapest, Árvavár u. 42.

Tel.: 30/2262026

apatibarnabas1@gmail.com

Leírás


Az infra fűtőpanel egy elektromos fűtőtest olyan kialakítással, hogy a fűtő oldalán az energia áramlása maximális, ellenkező irányban pedig minimális. Ez, a működő oldalon elhelyezett kerámiaszemcsékkel, a passzív oldalon pedig a minőségi hőszigetelés segítségével érhető el. Az alakzata kielégíti a termékkel szemben támasztott esztétikai elvárásokat, elősegíti a rögzítést és biztosítja a termék hő és elektromos szigetelési tulajdonságait.

A fűtőtest téglalap, illetve négyzet alakú. A fűtendő helyiség mennyezetére szerelendő, a keret négy csavarral való rögzítésével. A villamoshálózatra stabilan beépített elosztókkal csatlakoztatható, világítótestek használatára alkalmas kapcsolóval, illetve szobatermosztáttal szabályozható. A keret egyik felén található a műszaki adatokat tartalmazó cimke és a levehető fedélke. Alatta az üreges keret nyílásában van elhelyezve a kapcsolótábla (2.5 Cu,Al). A villamosenergia-hálózat stabil elosztójából erre csatlakozik a bevezető kábel. Az elosztóból bevezetett kábel részére a keret oldalán 10×20 mm-es nyílás van kialakítva. A keret nélküli típusok, melyek álmennyezetbe építhetőek vagy díszkerettel szerelve kerülnek alkalmazásba (ITPPI), annyiban különböznek előző társaiktól, hogy a kivezetésük már nem sorkapocs felhasználásával, hanem fix bekötéssel történik. Az ITPPII panelcsalád, mely szintén keret nélkül került forgalomba, IP 54-es besorolású, por és cseppálló kivitel, mely alkalmazhatóságát tekintve lehet akár kültéri, uszodai, vagy szauna fűtőtest. A termék szerkezetileg javíthatatlan, mert amennyiben a működő oldalt nem éri mechanikus károsodás, élettartama korlátlan! A termék az üzemelés alatt semmiféle felügyeletet nem igényel. Tekintettel az üzemeltetés egyszerűségére, a terméket 10 éven felüli személy már üzemeltetheti. 

Felszerelési javaslat :

A fűtőpaneleket a helyiség mennyezetén egyenletesen elosztva a hőveszteséget és az esztétikát figyelembe véve kell felfogatni. A vezetékezés lehet süllyesztett vagy csatornázott szerelés. A fűtőlap bekötéséhez 2×0,75, keret nélküli típusok esetében 3x075 mm2-es hajlékony rézvezeték javasolt. 

Kikapcsolt állapotban száraz ronggyal óvatosan letörölhető, de karbantartást nem igényel. A fűtőlap annyira biztonságos, hogy működés alatt a fűtőfelülethez is hozzá lehet érni rövid időre. 

A fűtőtest maximális hatásának elérésének érdekében fontos azokat úgy elhelyezni, hogy a személyek által leggyakrabban használt terület lehetőleg merőlegesen a fűtőtest alatt legyen.

Ára –annak ellenére hogy elektromos árammal működik– a kitűnő konstrukciónak köszönhetően sokkal kedvezőbb a gázfűtésnél: a beszerelése egy gázos központi fűtésnek mintegy 30-40 %-a (és gyorsabb, valamint egyszerűbb, nem kell terveztetni, nem kell kémény,…) az üzemeltetése pedig a gázos fűtésnek ca. 70 %-a!

Mivel minden ingatlannak más az adottsága, minden megkereséskor egyedi árajánlatot adunk.